pr. examen

Wij als rijschoolhouder reserveren op voorhand praktijkexamens in bij het CBR. Door deze werkwijze kunnen we precies op het goede moment voor de u een praktijkexamen inplannen. Hierdoor hoeft u niet onnodig lang te wachten voor het examen. De totale kosten voor het praktijkexamen zijn:  € 285,00 (vanaf 1 januari 2024)

Het Faalangst Examen kost € 350,-

 

Voor meer info: www.cbr.nl 

Voordat onze autorijschool het rijexamen voor je kan aanvragen, moet je daar eerst toestemming voor geven.
Dat doe je met een machtiging. Zo kun je direct bericht ontvangen van het CBR wanneer wij het examen voor je hebben gereserveerd of als je examen is verplaatst.
Het machtigen doe je op www.cbr.nl met uw DigiD. Deze DigiD is je persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Maak hierbij gebruik van de Internet Explorer Browser.

Meer informatie vind je op de website van het CBR. www.cbr.nl 
Tijdens het examen wordt van je verwacht dat veilig, vlot en zelfstandig aan het verkeer deelneemt. Dit houdt onder andere in dat: je zelf op de verkeerstekens let;

  • je zelf op tekens van andere weggebruikers let en zo nodig hierop reageert;
  • je rijstijl (binnen de verkeersregels) aanpast aan het overige verkeer, de verkeersomstandigheden en de aard en de toestand van de weg;
  • je zo nodig zelf beslist om in te halen.

Tijdens het rijexamen voer je twee bijzondere manoeuvres uit. Daarbij rijd je in ieder geval een stukje achteruit. Ook krijg je de
opdracht om ongeveer 10 tot 15 minuten zelfstandig een route te rijden mbv de navigatie in de auto.
Meteen na het rijexamen deelt de examinator je de uitslag mede. Daarna wordt je prestatie besproken in combinatie met de antwoorden die je hebt gegeven op het formulier zelfreflectie.

Het praktijkexamen bij het CBR duurt 55 minuten, waarvan er ongeveer 35 minuten daadwerkelijk gereden wordt. De overige tijd wordt gebruikt voor het begin- en eindgesprek en als buffer tussen 2 examens in.

Een Faalangst examen kost totaal € 345,00  Tijdens dit examen wordt er meer aandacht geschonken aan het Faalangstig zijn van de kandidaat en mag hij/zij een pauze inlassen tijdens de rit om even op adem te komen. Dit examen kan een aanrader zijn voor kandidaten die in het verleden ook al problemen hadden met Faalangstige situaties ( op school bijvoorbeeld)