th. examen

Tijdens de periode dat je de rijlessen volgt kunt je je theoriecertificaat gaan halen bij het CBR. Je kunt ook reeds eerder beginnen met het leren van de theorie en vanaf je 16e verjaardag het theorie examen doen. Het certificaat blijft 1,5 jaar geldig!!
Wij kunnen de examenreservering bij het CBR voor je verzorgen. Maar je mag het ook zelf doen.

De theorie examencentra bevinden zich oa in Eindhoven of Breda. Helaas is het theorie examencentrum in Berkel-Enschot sinds maart 2015 gesloten.
Wilt u meer informatie en een video fimlpje bekijken dan kan dat op www.cbr.nl 

De kosten voor het CBR theorie-examen zijn: € 37,00 (vanaf 1 januari 2022)

 

Het examen begint met:

* 25 vragen over gevaarherkenning. (maximaal 12 fout) Deze vragen worden gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Gevraagd wordt wat men zou doen in elk van deze situaties. Er kan via de drukknoppen worden gekozen uit “remmen” (er is sprake van een onmiddellijk gevaar), “gas loslaten” (er zou zich een gevaarlijke situatie kunnen voordoen) en “niets doen”(er is geen sprake van enig gevaar). 

* 25 vragen over wet- en regelgeving (maximaal 3 fout) Dit deel van het examen bevat ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen

* 10 vragen op verkeersinzicht. (maximaal 2 fouten) Dit deel van het examen bevat ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen.

Alle 3 onderdelen vormen samen één examen; er kan geen examen gedaan worden voor de afzonderlijke onderdelen.
Men is alleen geslaagd als voor alle 3  onderdelen een voldoende is behaald.

Nieuw (per 1 juli 2017) is dat je moelijke vragen mag overslaan om die alsnog op het eind te kunnen beantwoorden.